01.2022 tarihinde Trakya Üniversiteler Birliği Peyzaj Mimarları Koordinasyon üyeleri online toplandı. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümleri katıldı. Toplantıda TÜB Üniversiteler Arası Ortak Eğitim Modeli üst kurul kararları konuşuldu. Peyzaj Mimarlığında ortak verilebilecek zorunlu dersler belirlendi.

Bir sonraki toplantıda dersleri veren öğretim üyelerinin de katılımının sağlandığı TÜB Peyzaj Mimarlığı Ortak Eğitim Çalışma ve Koordinasyon Gruplarının oluşturulması ve ortak programlar arası eğitim uygulamaları geliştirme kararı alındı. Bu kapsamda bir sonraki toplantı gündeminde;

1. Ortak derslerin ders öğrenme çıktılarının belirlenmesi,

2. Ortak ders içeriklerinin geliştirilmesi

3. Ortak öğretim etkinlik ve materyalinin belirlenmesi

4. Ortak kullanılacak teknolojik alt yapı ve online uygulamaların belirlenmesi konularının görüşülmesi kararı alındı.