Sektör Seminerleri Kapsamında 'Yeşil Çatı Sistemleri' Sempozyumu Gerçekleştirildi

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi sektör seminerleri kapsamında, Onduline firmasından Aylin Ekşi Katar’ın sunumuyla YEŞİL ÇATI SİSTEMLERİ sempozyumu Dr. Öğr. Üyesi Aylin Çelik Turan moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Sempozyuma Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Okan Yılmaz, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Cengiz ve 97 öğrenci katıldı.

Sempozyumda kentleşmenin geçirimsizliğini azaltacak alternatif tasarımlardan olan yeşil çatılar hakkında bilgi verildi. Los Angeles ve Tokyo şehirlerinin yeşil çatı politikaları, yeşil çatıların kavramsal çerçevesi, kentsel ısıya etkisi, uygulamada kullanılacak malzeme detayları ve uygulanmış projeler incelendi.