.
imarlık ve Tasarım Fakültesi'nde gerçekleştirilen söyleşiye; Aliağa Belediyesi AliaKent A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran, Meta Peyzaj Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aktaş, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Karaman, Turkçim Satış ve Pazarlama Müdürü Gamze Yalçın katıldı. Programın Moderatörlüğü H. Remzi Adıyaman, Üniversite Koordinatörlüğünü ise Doç. Dr. Alper Sağlık üstlendi.
Programa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal da katıldı. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; "Üniversitemizde bugünlerde gerçekleştirdiğimiz birçok paydaş etkinliğinden birisinde daha beraberiz. Hem Plant Dergisi'ne hem de konuşmacılarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Bu kapsamda özellikle öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında yapması gerekenleri sizlerin vizyonu ile öğrenmesi onlara çok şey katıyor. Ben başta Doç. Dr. Alper Sağlık olmak üzere bölümdeki tüm Öğretim Elemanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Alper Sağlık; "Plant Dergisi kapsamında gerçekleştirilen Plant Akademi Söyleşi programı için birbirinden değerli isimleri ağırlıyoruz, hepiniz hoş geldiniz" dedi.
Mesleki tecrübenin aşamalarına değinen Aliağa Belediyesi AliaKent A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran; "Peyzaj mimarlığı çok geniş bir alan, biz mesleğimizi yaparken sosyoloji de psikoloji de dahil olmak üzere birçok disiplinden yararlanmalıyız. İş hayatına başlarken bu doğrultuda bir kariyer oluşturursanız edindiğiniz tecrübe arttıkça çalışmalarınızın da aynı doğrultuda gelişeceğini göreceksiniz" dedi.
Staj döneminin önemine vurgu yapan bu konuda deneyimlerini paylaşan Meta Peyzaj Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aktaş; "Staj aşamasının en iyi şekilde geçirilmesi gerekiyor. Her işletme aldığı stajyere uzun süreli çalışma potansiyeline bakar. Burada beklenen aslında tecrübeden çok işe olan ilgi ve öğrenme çabasıdır. Eğer bu noktada bir çaba gösterirseniz mutlaka başarı gelecektir" dedi.
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Karaman; "Peyzaj mimarlığı mesleğinin gelişmesini ve meslektaşlarımızın haklarının kazanılması adına Odamız birçok çalışmayı hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Her meslektaşımızı mezuniyet sonrasında üyelik için bekliyoruz. Sayımız ne kadar çok olursa yaptırım gücümüz o denli fazla oluyor" dedi.
Türk Çim Satış ve Pazarlama Müdürü Gamze Yalçın; "Peyzaj mimarı olarak uzun süredir satış ve pazarlama alanında çalışıyorum. Bu noktada genç meslektaşlarımızın yalnızca fidanlık ve proje ofisi seçeneklerini genişleterek farklı alanlarda çalışabilirler. Çalışma alanınızı seçerken sizin yetenekleriniz ve istekleriniz önemli. Kamu ya da özel sektör fark etmeksizin size uygun çalışma sisteminde çok başarılı olacaksınızdır" dedi.
Programın sonunda konuşmacılara teşekkür eden Prof. Dr. Füsun Erduran Nemutlu; "Tüm konuşmacılarımıza çok teşekkür ederiz, buraya kadar gelerek değerli tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar. Bizlere de en fazla yöneltilen sorulardan birisi olan iş hayatına girişle ilgili olarak birçok soru cevaplandı diye düşünüyorum. Herkese teşekkürler" dedi.
Peyzaj Mimarlığı Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit; "İşe başlangıçta istenilen tecrübe konusunu öğrencilerin aşması gereken bir aşama, bu soruyu ben de değerli konuşmacılarımıza yöneltmek istiyorum. Staj çalışmalarıyla bunu aşmaya çalışıyoruz fakat yeni mezunların iş hayatına başlangıcı nasıl olmalı? Tüm katılımcılarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.
Keyifli söyleşi için değerli konuşmacılarımıza, ÇOMÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyelerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.