Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Tolga Özden Kobe Üniversitesi Kentsel Emniyet ve Güvenlik Araştırma Merkezi'nde Kahramanmaraş Depremleri konusunda çevrimiçi seminer vermiştir.

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ali Tolga Özden, 14 Mart 2023 tarihinde Japonya Kobe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yuka Kaneko'nun daveti ile Kobe Üniversitesi Kentsel Emniyet ve Güvenlik Araştırma Merkezi (Kobe University, Research Center for Urban Safety and Security - RCUSS)'inde 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri konusunda çevrimiçi seminer vermiştir. 2 saat süren seminerde Kobe Üniversitesi öğretim üyeleri ve araştırmacılarına 6 Şubatta yaşanan deprem afetinin nedenleri ve sonuçları ile iyileştirme ve yeniden yapım süreçlerine ilişkin konularda bilgiler aktarılmış, Japonya'nın kendi deprem deneyimleri üzerine karşılıklı görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz ile Kobe Üniversitesi arasında bundan sonraki süreçlerde de işbirlikleri yürütülmesi konusunda mutabık kalınmıştır. Kobe Üniversitesi RCUSS'a aşağıdaki linkten ulaşabilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.

http://www.rcuss.kobe-u.ac.jp/English/index-e.html