Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü Anısına Yapılan Fidan Dikimine Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri Destek Verdi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇOMÜKAM), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliği ile gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Paneli, ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Panele, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Birten Sarıbaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve KAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı, KAM Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, KADEM Çanakkale Şube Başkanı Aynur Tuna Yavaş ve KAM Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenlerin yanı sıra dernek üyeleri ve üniversite öğrencileri dinleyici olarak katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen oturumlarda; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü, KADEM Çanakkale İl Temsilciliği’nden Yürütme Kurulu Üyesi Sn. Av. Meltem Eğin, ÇOMÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanife Akgül, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Elif Mura ve Çanakkale İl Müftüğü’ nden Hüseyin Şahin sunumlarını gerçekleştirdiler

Panel öncesinde, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesinde günün anısına fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim törenine Fakültemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve KAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı, Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi ve KAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Erduran Nemutlu Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri de katılarak destek verdi.