6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkez üslü 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde gerçekleşen iki yıkıcı deprem sonucunda bölgede 10 ili ve çok sayıda diğer yerleşimi etkileyen afetin değerlendirilmesi konusunda Londra (İngiltere) merkezli yayın yapan CGTV News televizyon kanalında Mimarlık Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ali Tolga Özden açıklamalarda bulunmuştur. 22 Şubat 2023 tarihinde canlı yayına katılan Doç. Dr. Ali Tolga Özden depremlerin sonucunda ortaya çıkan ağır kayıpların nedenleri ve bundan sonra bölgede inşaa edilecek kalıcı konutların nitelikleri konularında degerlendirmelerde bulunmuştur. Yayına ait video için tıklayınız.