4.Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi Gerçekleştirildi

.

Karabük Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle yapılan 4.Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

12 Ekim’de Karabük Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde yüzyüze oturumlarla başlayan kongre, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın açılış konuşmasının ardından, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın moderatörlüğünde Cittaslow Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, katılımcılara Cittaslow hakkında bilgiler verildi.

4.Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi, 13 Ekim tarihinde çevrimiçi oturumların ardından Kongre Eş Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Cengiz Taşlı’nın moderatörlüğünü yaptığı kapanış oturumuyla sona erdi.

Turizm, mimarlık ve kültürel miras konularının multidisipliner bir yaklaşımla, kültürel değerler ve turizm açısından öneminin tartışıldığı 4.Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi tüm dünyadan pek çok akademisyenin, bilim insanının, araştırmacının, uygulamacının, yerel otoritelerin, turizm paydaşlarının ve mimarların bir araya gelmesine olanak sağladı.

Kongrenin topluma ve bilime faydalı olmasını temenni ediyor, Karabük Üniversitesine, İzmir Kavram Meslek Yüksekokuluna ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Oğuz Diker’e ve düzenleme kurulu üyelerine, ayrıca bütün katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız