2023 yılının ilk Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) Genel Kurulu 28 Temmuz 2023, Cuma günü, saat 14:00-17:30 arasında çevrimiçi olarak yapılmıştır. Toplantıya ilişkin gündem olarak; YÖK'e iletilmek  üzere güncellenen Mimarlık Diplomalarının Uluslararası Tanınırlığı ve Eşdeğerliği Bağlamında Mimarlık Eğitimi Süresine İlişkin Ön Rapor, Endüstriyel Tasarım Akademik Konseyi (ETAK) 5 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı toplantıda alınan "Endüstriyel  Tasarımın YÖK tarafından "Öncelikli Alan" kapsamına alınması ve bu kapsamda hem Mimarlık Fakülteleri hem de Güzel Sanatlar Fakülteleri altındaki Endüstriyel Tasarım Bölümlerine Araştırma Görevlisi kadrolarının tahsis edilmesinin talep edilmesine" ilişkin talebi, Meslek alanlarının daha etkin şekilde temsiliyeti için Üniversitelerarası Kurul’a doğrudan bilgi aktarımını sağlamak üzere Mimarlık, Planlama ve Tasarım Bilimleri Eğitimi Konseyi kurulması ve MİDEKON'un bu alanda çalışmak üzere görevlendirilmesi hakkında MİDEKON Yönetim Kurulunca hazırlanan Görüş Yazısı ve gündemdeki diğer konularla ilgili genel görüşmelere yapıldı.