2021-2022 Yılı Uluslararası Öğrencileri

Yükseköğretim Kurulu, Küresel Salgında Eğitim ve Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalarına istinaden, yurtdışından öğrenci kabulüne  yönelik  salgın  sürecinde  kolaylık  sağlayacak  bazı  kararlar alınmıştır. Buna göre: Küresel salgın dolayısıyla 2021-2022 akademik yılı Güz dönemine mahsus olmak üzere kayıt yaptırma süreci, en geç 31 Aralık 2021 tarihinde tamamlanacak şekilde bu döneme mahsus olmak üzere uzatılmıştır. Bu tarihten itibaren kayda esas belgeleri tamamlanmayan öğrencilerin kayıtları silinir hükmüne istinaden; öğrencilerin dosyaları birimlerine teslim edilmiştir. Ancak öğrencilerden kayıt belgeleri ve diğer şartları sağlamaları özel bir önem verilmesine rağmen kayıt esnasında talep edilen belgelerden herhangi birine veya birkaçına sahip olmayan öğrencilere rastlanabilmektedir.

Bu kapsamda;

1-Türkiye Burslusu olan öğrencilere istenilen belgeleri sunmaları için bir sonraki eğitim öğretim yılı başlayana kadar süre verilmesi,

2-Diğer,  2021-2022  eğitim-öğretim  yılında  Yurtdışından  Öğrenci Kabul   Kontenjanları kapsamında kayıtları yapılan evraklarını teslim etmeyen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları adına öğrencilerle iletişime geçilmesine, 31 Aralık 2021 tarihine kadar eksik evraklarının tamamlatılmasına, ilgili tarihe kadar işlemlerini yapmayanlar hakkında, Üniversitemiz Ön lisans-Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 33. Maddesi (b) fıkrasına göre işlem yapılması hususunda