TÜBİTAK 2209-A Projede Başarılı Olan Öğretim Üyelerimizi ve Öğrencilerimizi Tebrik Ederiz

Peyzaj Mimarlğı bölümü öğrencilerinden Büşra Nur ÖCAL, İlay ERMAN, Eda SARAÇ, Fatma BAYRAM. Zilan SÜRGEN, Tuana ÖZDEDE, Çağatay AYDIN ve Maide AYKUT'un Prof. Dr. Kürşad Demirel danışmanlığında hazırladıkları, aşağıda ismi verilen 4 proje Tübitak 2209-A programı ile desteklenmiştir.
"Ak Üçgül ve Fare Kulağı Bitkilerinin Cim Bitkisine Kiyasla Su Stresine Dayanımı"
"Ak Üçgül ve Fare Kulağı Bitkilerinin Cim Bitkisine Oranla Tuz Stresine Dayanımınin Belirlenmesi"
"Cezayir Menekşesi -ve Kraliyet Halisi Bitkilerinin Çim Bitkisine Kkyasla Kuraklığa Dayanımlarının Belirlenmesi"
"Cezayir Menekşesi ve Kraliyet Halısı Bitkilerinin Çim Bitkisine Kiyasla Tuz Toleranslannin Belirlenmesi"
Projeler ÇOMÜ Ziraat Fakültesinde bulunan Bitki Stresi izleme ve Termografi Laboratuvarında (BİSİTLAB) gerçekleştirilecektir. Laboratuvarda kurulacak denemeye; Prof. Dr. Gökhan ÇAMOĞLU, Doktora öğrencileri Hakan NAR. Selin CENGİZ ve Rumeyse DOĞAN katkı sağlayacaktır.

Fotoğraflar İçin TIKLAYINIZ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçlarına göre Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper SAĞLIK’ın akademik danışmanlığında, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Aleyna Durğut, Ebru Aydoğan, Esma Eroğlu, Sercan Polatlı ile yürütülen “Gallus Gallus Domesticus Model Alınarak Deprem İzolatörü Prototip Geliştirme Projesi”  adlı proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Danışman öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.