Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrenci Toplantısı Gerçekleştirildi

.

2020-2021 eğitim öğretim döneminde Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan yürütülen dersler ve öğrenciler üzerindeki etkisinin görüşülüp, öğrenci talep ve önerilerinin dinlenildiği Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı Öğrenci Toplantısı gerçekleştirildi. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanı Prof.Dr.  Tülay CENGİZ TAŞLI, Dekan Yardımcısı Bölüm Öğr.Üyesi Doç.Dr. Okan YILMAZ ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Aylin ÇELİK TURAN moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, öğrencilerin eğitim hayatlarında aktif rol alma talepleri üzerine gönüllülük esasına dayalı çalışma alt grupları oluşturuldu. 

Öğrencilerle birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak atölye ve çalışma gruplarının Peyzaj Mimarlığı bölümüne ve öğrencilere yapacağı katkıları görüşüldü. 

Toplantı neticesinde: 
Öğrencilerin birbirleri ile bilgi alışverişinde bulunacağı ve bölüm etkinliklerinin duyurularının yapılacağı güncel sosyal medya uygulamaları değerlendirilerek öğrenci çoğunluğunun aktif olarak kullandığı İnstagram uygulaması üzerinden öğrencilerin yürütücülüğünde bölüm sayfası oluşturulması sağlanması amacıyla ‘Sosyal Medya ve İletişim Grubu’

Akademik ve bilimsel çalışmalara ilgi duyan öğrencilerin bu çalışmaları yakından gözlemleme fırsatı bulabileceği, Peyzaj Mimarlığı Bölümünde yapılacak olan seminer, konferans, söyleşi gibi bilimsel etkinliklerin organizasyonunda görev alacak ‘Bilimsel Çalışmalar Grubu” 


Öğrencilerin eğitim hayatlarının yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif yönlerini destekleyici ‘Sosyal Aktivite Grubu’

Mesleki deneyim ve yetkinliklerinin ders dışı ek atölye ve çalışmalarla destekleneceği ‘Atölye ve Workshop Grubu’

Perspektif, eskiz, tasarım ve modelleme gibi proje çizim yöntemlerini geliştirecek ve yarışma projelerinde yer alabilecek ekiplerin de çalışabileceği ‘Çizim ve Tasarım Grubu’ 

Peyzaj planlama araştırma metotlarının çalışılacağı, yapılan mesleki çalışmaların peyzaj planlama içerisine dahil edilerek ekolojik planlama temelli bakış açısı geliştirecek ‘Peyzaj Planlama Grubu’ oluşturulmasına karar verildi. Oluşturulan çalışma alt gruplarının düzenli toplantılarla geliştirilmesi planlandı.