Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Öğrencileri ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Terzioğlu Kampüsüne Fidan Dikti

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin önünde bulunan yamaç alanda fidan dikti.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri; Halkla İlişkiler Örnek Uygulama dersi kapsamında organize ettikleri fidan dikme etkinliğini, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü’nde gerçekleştirdi. ‘Bir Hatıra Bırak’ adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında; ÇOMÜ Peyzaj Topluluğu’yla birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin önü ile dev Türk Bayrağı çevresindeki yamaç alanda ağaçlandırma çalışması yapan öğrencilere, ÇOMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü de destek verdi.

Çanakkale Sosyal Bilimler MYO önünde buluştuktan sonra ağaçlandırma çalışması yapılacak alan hep birlikte giden öğrenciler, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelinin fidanlar için çukur açtığı alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak hazırladığı 200 çam fidanını toprakla buluşturan öğrenciler, fidanları ektikten sonra can suyunu verdi. Fidanların zarar görmemesi için işaretleme de yapan öğrenciler, sosyal sorumluluk projesinin adı, tarih ve fidanı diken öğrencinin adının yer aldığı minik bir isimliği de fidanın yanında toprağa sapladılar. Renkli ve eğlenceli görüntülerin oluştuğu etkinlikte; mezun adayı Halkla İlişkiler programı öğrencileri unutulmaz bir gün geçirdi. Terzioğlu kampüsüne yaşayacak bir anı bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan öğrenciler, gelecekte okullarını ziyaret ettiklerinde diktikleri ağaçları büyümüş olarak görmeyi ifade ettiklerini söylediler.

Fidan dikiminin ardından günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi devam eden sosyal sorumluluk projesine; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Alper Sağlık, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Onur Bayram, Halkla İlişkiler Örnek Uygulama dersi sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Engin Çağlak ile yüze yakın öğrenci katıldı. Etkinlik sonunda sosyal sorumluluk projesine katkılarından dolayı Peyzaj Topluluğuna teşekkür belgesi verildi.