Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Türkiye 1.si

.

Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan ilk ve tek bağımsız araştırma laboratuvarı ÜniAr’ın yaptığı çalışma kapsamında üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 1.oldu. 

Üniversite Araştırma Laboratuvarı’nın (UniArLab) Türkiye genelinde yapmış olduğu ve akademik teşvik listelerine göre oluşturulan sıralamada, devlet üniversiteleri içinde (DÜS-2019) Mimarlık/ Mimarlık ve Tasarım ve Tasarım/Sanat Tasarım Fakülteleri sıralamasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 1. sırada yer aldı.

129 devlet üniversitesinin akademisyenlerinin dahil edildiği Akademik Performans Raporuna göre ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri bilimsel çalışmaları ile birinci sırada yer alarak birçok köklü Mimarlık/Mimarlık ve Tasarım/Sanat ve Tasarım Fakültelerinin önüne geçti.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit; 129 devlet üniversitesi arasında elde edilen başarının mutluluk verici olduğunu belirterek; “2012 yılında kurulan ve kısa geçmişine rağmen bünyesinde barındırdığı bölümlerin eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetleriyle; ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim, öğretim, araştırma ve uygulamalarda lider ve etkin konumda olmak, yenilikçi, yaratıcı ve paylaşımcı kadrosu ile kendisini sürekli geliştirebilen, teknolojiye hakim, çevreye, topluma ve etik değerlere saygılı, yaratıcı, girişimci ve lider özelliklere sahip, meslek bilinci ve sorumluluğu olan, farklı disiplinler ile iletişim kurabilen planlamacı ve tasarımcılar yetiştiren bir fakülte olmak misyonu çerçevesinde emin adımlarla ilerlemektedir. Fakültemizde 18 Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 6 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Elde ettiğimiz başarı elbetteki bununla kalmayacaktır. İlerleyen yıllarda da bu başarının her alanda devam ettirileceği inancını taşımaktayız. Bu vesileyle bu başarının elde edilmesinde katkısı bulunan tüm akademisyen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’e ise desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Sağlık “Her zaman daha iyi ve daha ilerde olmanın bilincinde uyumlu bir ekip olarak çalışan ve üreten fakülte olarak bundan sonraki çalışmalarımızda çıtayı daha yükseklere taşıma azmi ile her daim birinciliğe aday olacağız” diyerek desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’e teşekkür etti. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ; Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralamasında ivmesini her geçen gün ileriye taşıyan ÇOMÜ’de akademik anlamda başarıların artıyor oluşunun özellikle son 4 yılda sağlanan huzur ortamıyla gerçekleştiğine vurgu yaparak “Geçtiğimiz yıl İletişim Fakültemizin yakaladığı gurur verici başarıyı bu yıl Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz yakaladı. Bu başarının oluşmasında akademik idari tüm personelimizle var ettiğimiz huzur ortamının büyük payı olduğuna inanıyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana gündemimiz sadece eğitim ve bilim oldu.  Tüm çabamız, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi donanımlı biçimde ülkesine faydalı bireyler olarak yetiştirmek ve polemiklerden uzak durarak sadece şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sunmak ” şeklinde konuştu.