Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Şehircilik Günü Kapsamında ÇOMÜ’de Konferans Verdi

.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından etkinlik düzenlendi. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, ÇOMÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileriyle yerel yönetimdeki 17 yıllık tecrübelerini paylaşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şehir planlamasının sadece çizim, teknik, yeşil alan ya da yol olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yaparak “Biz kentin planlamasını yapmanın yanında, kent bilinci yaratmak ve kent kültürünü yaygınlaştırmanın da üzerinde duruyoruz. Kent üniversite ilişkisini önemsiyoruz. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’yle birlikte 5 projeye imza attık” dedi. 

Üniversitedeki uzmanların görüşlerinin kendileri için önemli olduğuna değinen Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi olarak kentliyle birlikte yönetimi uzun yıllar önce hayata geçirdiklerini ifade ederek bu konuda sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra üniversitedeki hocalar ve öğrencilerden de fikirler beklediklerini kaydetti. 

Konferansın sonunda öğrenciler ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a Dekan Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi. 

Etkinlik, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin proje sergisinin gezilmesiyle sona erdi.