15 Temmuz Şehitleri Anısına Ağaçlandırma Etkinliği Gerçekleşti

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından, Ezine Fidanlık Şefliği’nin katkılarıyla organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anısına Ağaçlandırma etkinliği Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin hazırlamış oldukları etkinliğe Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ'ın eşi Songül AKTAŞ, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ve eşi Berat MURAT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin BACAK ve eşi Nursel BACAK, Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Genel Sekreter Doç. Dr. Ramazan Cüneyt ERENOĞLU, Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, Mimarlık Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay CENGİZ TAŞLI, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga BEKLER, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin KANTEN, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Pelin KANTEN, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail ELAGÖZ, Lapseki Meslek Yüksek Okulu Müdürü Engin GÜR, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Çanakkale protokolü ve akademisyenler katılım sağlamışlardır.

 

Etkinlik, Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ ve Mimarlık Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay CENGİZ TAŞLI tarafından organize edilmiştir. Ayrıca etkinliğe katkılarından dolayı Dardanos Yerleşkesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özlem GÜVEN’e, Müdür Yardımcısı Peyzaj Mimarı Fatma B. ÇETİNKAYA’ya, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Okan YILMAZ’a, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aylin ÇELİK TURAN’a ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederiz.

 

Etkinlikte konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT “5 sene önce bizim kendi değerlerimizi kalkan yaparak, onları kullanarak içeriden hain bir darbe girişimi ile milletimizi derinden yaraladılar. Tarihte sıkıntılı dönemlerimiz olmuştur ama bu yaşananlar yani 15 Temmuz tarihi Türk milletinin en sıkıntılı günlerinden birisi olmuştur. Cumhurbaşkanımızın liderlik ve dirayetiyle, milletimizin birliğiyle bunun da üstesinden geldik. Biz böyle çok badireler atlattık. Bunun en önemli örneklerinden biri de Çanakkale’dir. Çanakkale gibi bir şehirde Rektör olmak bu makama çok daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Biz üniversite olarak orman müdürlüğümüzün yanındayız. Yemyeşil bir kampüs, yemyeşil bir Çanakkale bırakalım gelecek nesillere. Etkinlikte emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

Ayrıca etkinlikte Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, ağaçlandırma ve ormanın önemine değinerek 15 Temmuz Şehitleri anısına bu aktivitenin çok önemli olduğunu ifade etti. Bundan sonra yeşil alanların Çanakkale ekosistemi için çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Bütün katılımcılara teşekkür ederiz.